Örencik köyünde asırlardır her yılın ağustos ayında gerçekleştirilen Yayla Bayramı bu yıl da gerçekleştirildi. Bolu Valisi Erkan Kılıç, Örencik Köyü Muhtarı İdris Balta, köy halkı ve birçok davetlinin katıldığı etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve okunan mevlitle başladı. Ardından yapılan güreş müsabakalarında dereceye giren güreşçilere ödüllerini Vali Erkan Kılıç verdi. Örencik Köyü Muhtarı İdris Balta ise Vali Kılıç’a teşekkür ederek, plaket takdim etti.

Asırlardır süren Yayla Bayramı renkli görüntülere sahne oldu.jpg4

Vali Kılıç yaptığı konuşmada, "Örencik köyünün Yayla Bayramı’na katılmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu tür etkinlikler, kültürümüzün ve geleneklerimizin yaşatılması açısından çok önemlidir. Örencik köyünün Yayla Bayramı’nın hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Vali Kılıç, Bolu’da geleneksel olarak devam eden Hacet Bayramı’nın kutlandığını da ve bu etkinliklerin insanları bir araya getirerek kültürel değerlerin yaşatılmasına katkı sağladığını vurguladı. Kılıç, Bolu’nun güreşe olan ilgisine ve Türkiye’nin milli güreşçileriyle gurur duyduğunu ifade etti.

Asırlardır süren Yayla Bayramı renkli görüntülere sahne oldu.jpg3

Vali Kılıç, Bolu’daki geleneklerin ve ata sporu olan güreşin desteklenmesinin önemine vurgu yaparak, bu tür etkinliklerin katılımının gelecek yıllarda daha da artması temennisinde bulundu ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bolu’nun tarihi dokusu Avrupa’ya tanıtılacak

Bolu’nun tarihi izlerini Avrupa’da tanıtmak üzere Orta Avrupa ülkelerinden gelen 8 turizm yazarı, Bolu’nun doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel yerlerini keşfetti.

Asırlardır süren Yayla Bayramı renkli görüntülere sahne oldu.jpg2

Mudurnu'da Kedilerin Eğlenceli Kavgası Mudurnu'da Kedilerin Eğlenceli Kavgası

Macaristan, Polonya, Arnavutluk ve Romanya’dan 8 turizm yazarı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın katkılarıyla Bolu’yu ziyaret etti. Ziyarette Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü rehberliğinde kentin doğal güzellikleri, tarihi ve mutfağı hakkında bilgi alan 8 turizm yazarı, bol bol resim çekerek tarihi bölgeleri kayıt altına aldı. Turizm yazarları, "Btinya rotası" adı verilen tur çerçevesinde Orta Bizans Dönemi’ne ve Roma Krallığına ait eserlerin sergilendiği Bolu Müzesi, Antik Stadion ve Arasta Çarşısı’nda yer alan Yıldırım Bayezid Camii ve Taşhan’ı gezerek, Bolu’nun tarihi izlerini Avrupa’ya tanıtacak.

“Hedefimiz Bolu’yu Avrupa pazarına çıkarmak”

Bolu’nun tarihi dokusunun Avrupa’da tanıtılacağını ifade eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, “Avrupa’dan Romanya, Macaristan, Arnavutluk ve Polonya’dan gelen 8 tane seyahat yazarımız. Bunlara daha önce bizim oluşturmuş olduğumuz ‘Btinya’ rotası vardı. Yani Btinya bölgesini anlatabilen, Orta Bizans’ı anlatabilen bir program. İznik’ten başladı. İznik, Bursa, Sakarya, Sapanca, Düzce Konuralp ve Bolu Stadyum kalıntıları ve Bolu Müzesi gezisiyle en son Abant olarak noktalandıracağız. Bizim buradaki en büyük amacımız Bolu’yu hem Orta Doğu pazarına hem de Avrupa pazarına çıkarmak. Aynı zamanda da Bolu’nun turist profilini biraz olsun değiştirebilmek amacıyla bu çalışmaları yapıyoruz” dedi.

“Bolu’nun tarihi de öne çıkmalı”

Bolu’nun doğal güzelliklerinin yanı sıra kültürel değerlerinin de öne çıkması gerektiğini söyleyen Doğanay, “Bolu tabii ki tabiat varlıkları açısından dünyanın eşsiz, benzersiz güzelliklerinden biri ama Bolu’nun kültürel değerleri de öne çıkmalı. Bolu’nun tarihi de öne çıkmalı. Biz bunun burada artık basamaklarını yavaş yavaş atıyoruz. Stadyum kazılarını yaptık, ortaya çıkardık. Bunun yavaş yavaş meyvelerini almaya başlıyoruz işte. Burayı Açık Hava Müzesi’ne çevirdikten sonra inşallah Avrupa’dan da bu Roma kalıntılarını ve orta Bizans’ı görmek, gezmek ve tanımak için turistlerin geleceğine inanıyorum” diye konuştu.

Editör: Songül Karaca